dimarts, 29 de desembre del 2009

Camp semàntic i Bons comunicadors

Dos activitats més què hem realitzat a classe de manera individual i col·lectiva alhora va ser la del camp semàntic i la dels bons comunicadors.
La primera activitat va ser bastant dinàmica i possitiva per adonar-te dels diferents punts de vista què poden tenir els altres sobre diferents paraules escrites què en aquests cas derivaven de camp semàntic de brutícia i havíem de enumerar de l' al 7 segons la importància o gravetat que consideréssim què tenia la paraula i la meva puntuació va ser la següent:

- BRUT 1
- MERDÓS 3
- IMPUR 6
- PORC 2
- LLARDÓS 5
- INFECTA 7
- RONYÓS 4

Un cop vàrem acabar d'enumerar, havíem d'aixecar els barços a mida que deien la paraula amb el número què havíem classificat a la paraula i els resultats parlaven per si sols.
Segurament és per aquestes diferents interpretacions que li donem cadascú a les paraules que no a tots ens afecta el mateix ni de la mateixa manera tot i que hem de recordar que el to amb què es diguin les coses també condiciona molt a la reacció rebuda.

La justificació del meu ordre a l'hora de fer aquesta classificació va ser INFECTA primer, perquè aquesta paraula prové d'infectat i això és quelcom molt seriòs i dur d'escoltar seguidament d' IMPUR què em sembla una paraula forta i poc apropiada també per dir-li a algú. Li segueix la paraula LLARDÓS que s'omple la boca al llegir-la i què tot i no saber el seu significat aquests accent a la Ó al igual que les paraules que li segueixen com RONYÓS I MERDÓS semblen tenir un caire bastant desagradable i una mica més seriòs que la paraula PORC i BRUT que en un moment donat li podem denominar així de manera carinyos a algú.

Després vàrem tenir uns minuts per pensar en personatges coneguts de la televisió o de la radio que ens semblessin uns bons comunicadors i havíem d'escriure alguns adjectius o bé, dir perquè ens semblàven que ho eren.

Alguns dels què van sortir van ser:

- Pep Guardiola: Tranquil, seguretat, vocalitza, pausat, respectuós, humil
- Pepe Rubianes: To de veu alt i fort, claretat en la vocalització, gesticulació
- Buenafuente: Divertit, to de veu alt i clar, bromista, Expressió facial i corporal

- Artur Mas
- Josep Cunit
- Risto Mejide
- Iñaki Gabilondo
- Eduard Punset
- Susana Griso

Aquest exercici juntament amb l'intent d'extreure i adonar-nos del què ha de tenir una persona per ser considerat un bon comunicador, ens va ajudar a començar a veure quins seran segurament alguns dels diferents punts que hauríem de tenir o treballar per aconseguir realitzar un bon exercici d'oratòria o aconseguir expressar-nos lliurement en qualsevol lloc públic, d'una manera correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada